Блок з прокруткою overflow

Бiла 3D людинка крутить шестерний механізм
Ще один приклад використання блоку, це блок з прокруткою overflow

Якщо необхідно ознайомити відвідувача сайту з будь-яким документом без переходу на нову сторінку (ліцензійна угода, договір оферти, інструкцію тощо), але при цьому не прибирати документ для ознайомлення під кат, то можна скористатися технологією створення «блоку з прокруткою overflow". Тобто можна показати необхідний документ прямо на сторінці, на якій знаходиться відвідувач сайту у вигляді додаткового вікна зі слайдером прокручування.

Розмір цього «блоку-вікна» Ви задаєте самостійно.

Приклад коду:

<div style="border: 1px solid black; height: 400px; margin-left: 10px; overflow: auto; padding: 10px; width: 90%;"><span style="color: #000078;">Текст у блоці</span></div>

Це виглядає так:

Ідея створення технічного навчального закладу виникла у цукрозаводчиків південно-західного краю. 18 лютого 1880 року при активній підтримці голови київського біржового комітету Н. Хрякова було вирішено відкрити підписку для збору пожертвувань. Накопичені гроші, гарантовані внески меценатів міста та підтримка зі сторони міністра юстиції І.Вітте дозволили 25 листопада 1896 року на приватній нараді в будинку Л.І. Бродського прийняти рішення про заснування в Києві Політехнічного інституту.
Під головуванням С.М. Сольського (київський міський голова) і за участі за участі представників міської влади, адміністрації Південо-західної залізниці, інженерів та промисловців було затверджено Протокол, “...що складає власне перший фактичний документ в історії вищого технічного учбового закладу в м. Києві”. У цьому документі зазначалось, що “... найбільш прийнятим типом нового навчального закладу визначити тип Політехнічного інституту, що складається з кількох відділів різних спеціальностей, за прикладом політехнікумів у Цюриху, Карлсруе, Мюнхені, Відні, Ганновері, Аахені, Дрездені, Ризі тощо.

Для розв'язання організаційних питань розпорядженням директора департаменту мануфактур і торгівлі Міністерства Фінансів створено спеціальний комітет, який очолив генерал-губернатор Південно-Західного краю граф О.П. Ігнатьєв.

На заснування інституту було зібрано добровільні пожертви загальною сумою 1 000 374 крб. 53 коп. при вартості будівництва і обладнання інституту 2 650 000 карбованців.

Серед організацій та людей, які внесли кошти, були:

- Київська міська Дума - 300 000 крб.,
- Терещенко з синами - 150 000 крб.,
- Л. Бродський - 100 000 крб.;
- Київський земельний банк - 15 000 крб.,
- Товариство Красилівського цукрового заводу - 2 000 крб.,

Загалом 139 товариств, банків, заводів, установ, окремих громадян.

У конкурсі на проекти споруд Політехнічного інституту взяли участь відомі архітектори: Бенуа, Гоген, Кітнер, Кобелєв, Померанцев, Цендер та Шретер. Кращим був визнаний проект проф. І.С. Кітнера, за яким і споруджено корпуси Київського політехнічного інституту. Оскільки він жив у Санкт-Петербурзі і не мав змоги безпосередньо керувати ходом робіт, роботи очолив архітектор О.В. Кобелєв.

Для будівництва інституту міська влада виділила декілька ділянок. Після ретельного ознайомлення була вибрана ділянка вздовж Брест-Литовського шосе площею 38 десятин.

31 серпня 1898 року відбулися урочистості з нагоди відкриття Київського політехнічного інституту, де директор Департаменту торгівлі та мануфактури оголосив Височайше повеління з цього приводу.

Було визначено чотири відділення: механічне (109 студентів), інженерне (101 студент), сільськогосподарське (87 студентів), хімічне (63 студенти).

Заняття в інституті розпочалися 1 вересня 1898 р. у приміщенні, збудованому для комерційного училища (вул. Воровського, 24), яке на рік взяв в оренду інститут.

Після завершення будівництва (квітень 1902 р.) інститут мав у розпорядженні повний комплекс будівель: головний корпус, хімічний корпус, механічні майстерні з центральною електростанцією, будівлі дослідного поля, двір для худоби, студентську їдальню, сільськогосподарьску ферму та дві житлові споруди для професорів та лаборантів.