Виділення частини тексту всередині документа за допомогою тегу <blockquote>

Біла 3D людинка тримає табличку з текстом
Цікавий блоковий елемент <blockquote> призначений для виділення всередині документа довгих цитат, або частини тексту, на яку слід звернути увагу.

Текст, який виділяється цим тегом, традиційно відображається як вирівняний блок з відступами ліворуч і праворуч (приблизно по 40 пікселів), а також відступами зверху і знизу.

Блоковий елемент <blockquote>, як і інші блокові елементи, займає всю доступну ширину. Його висота визначається вмістом і він починається з нового рядка.

Кодування дуже просте: <blockquote>цитата, яку треба виділити</blockquote>

Приклад виглядає так (тегами виділено темно-синій текст):

Відкриті ліцензії для розповсюдження корисних матеріалів у мережі Інтернет були створені некомерційною організацією Creative Commons. Під такі відкриті ліцензії попадають деякі фото та відеозображення, музичні твори, відкриті програмні коди, і навіть деякі кінофільми. 
Creative Commons - неприбуткова організація, що має на меті збільшення кількості творчих матеріалів, доступних для використання та розповсюдження. Вона розробила та оприлюднила декілька ліцензійних угод стосовно авторських прав, відомих як Ліцензії Creative Commons.
Спочатку Creative Commons створювалися в умовах юридичної системи США. На сьогодні Creative Commons адаптовані до юридичної системи більш ніж 70 країн, включно з Україною.