Підказка у тексті за допомогою атрибуту title

Біла 3D людинка біля червоної літери i
Підказку у тексті сайту можна зробити декількома способами. Найпростіший варіант - за допомогою атрибуту title  у тегу посилання <a>Атрибут описує вміст елемента у вигляді підказки, яка з'являється при наведенні курсору на елемент.

Така підказка зазвичай використовується на гіперпересилках (як у Вікіпедії) . Вигляд такої підказки залежить від браузера, налаштувань операційної системи і не може бути змінений за допомогою HTML-коду або стилів.

Код простий, але треба зазначити, що така підказка не працює на сенсорних екранах в операційній системі Андроїд (смартфони, планшети).

Синтаксис: title = "текст підказки". Підказка являє собою будь-який текстовий рядок, який має укладатись в подвійні або одинарні лапки.

Приклад 1:
Планується, що бази відпочинку КПІ розпочнуть свою роботу з 15 липня.

Якщо навести курсор миші на КПІ, то з'явиться підказка.

Код виглядає так:

Планується, що бази відпочинку <a href="http://www.kpi.ua/" title="Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського">КПІ</a> розпочнуть свою роботу з 15 липня.

Можна просто дати пояснення без організації гіперпересилки (щось на кшталт інтерактивної виноски у книжковому тексті). 

Приклад 2.
Відкриті ліцензії для розповсюдження корисних матеріалів у мережі Інтернет були створені некомерційною організацією Creative Commons Під такі відкриті ліцензії попадають деякі фото та відеозображення, музичні твори, відкриті програмні коди, і навіть деякі кінофільми.

Якщо навести курсор миші на напис Creativ Common, то з'явиться підказка.

Код виглядає так:

Відкриті ліцензії для розповсюдження корисних матеріалів у мережі Інтернет були створені некомерційною організацією <a title="Creative Commons - неприбуткова організація, що має на меті збільшення кількості творчих матеріалів, доступних для використання та розповсюдження. Вона розробила та оприлюднила декілька ліцензійних угод стосовно авторських прав, відомих як Ліцензії Creative Commons."><b><span style="color: blue;">Creative Commons</span></b></a> Під такі відкриті ліцензії попадають деякі фото та відеозображення, музичні твори, відкриті програмні коди, і навіть деякі кінофільми.

Для того щоб підказка працювала на сенсорних екранах в операційній системі Андроїд (смартфони, планшети) її треба організувати інакше. Наприклад за допомогою ховер-ефекту.